Ingrediente:

1 bucata spata de porc
1 pahar de patrunjel verde
1 lingurita cimbru
2 lingurite rozmarin
1/4 cana ceapa verde tocata
1/2 cana faina de malai
ulei
sare si piper


Aceasta friptura de porc – lasata usor in sange – m-a cucerit de indata ce am auzit prima oara de ea. M-a cucerit si m-a intrigat pentru ca nu imi imaginam o friptura de porc cu malai, nu imi imaginam cum poate ceva atat de aratos sa fie atat de simplu de facut.

Toate condimentele verzi se pun intr-un robot si se amesteca bine, pana se formeaza o pasta.
Porcul se trece alternativ prin pasta din verdeata si malai si se prajeste intr-o tigaie.

Reteta initiala prezenta o friptura mult mai in sange decat am facut eu. Pentru ca nu sunt un mare admirator al carnii crude, dupa ce am prajit friptura si am facut coaja crocanta, am dat un pic carnea la cuptor sa se patrunda mai bine.

Si iata rezultatul! 🙂