0
4 In Uncategorized

Earl Grey

Earl Grey este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume si cu siguranta unul dintre ceaiurile cel mai des preparate la mine in casa.

Povestea spune ca ceaiul a fost adus in Europa de al II-lea Earl Grey, care l-a primit cadou de la un mandarin caruia – legenda spune – i-a salvat viata.

Ceaiul Earl Grey traditional este un ceai negru, puternic aromatizat cu ulei de bergamota – un citric asemanator cu lamaia si mandarina.

Exista multe discutii privind „culoarea” ceaiului – desi azi Earl Grey este prin excelenta un ceai negru, multi sustin insa ca acest ceai trebuie sa fi fost verde la origine, luand in vedere ca este din China.

Negru sau verde, el naste si un alt tip de controversa: se crede ca ar fi fost unul dintre cele mai proaste ceaiuri din punct de vedere calitativ, salvate doar de aroma puternica a uleiului de bergamota. De aceea se si recomanda cumparatorilor sa verifice calitatea frunzelor aflate in compozitia ceaiului.

Twinnings (de care am mai vorbit si de care ma bucur enorm ca au aparut si la noi) au si o varianta feminina a ceaiului – Lady Grey. Acest ceai are o aroma de citrice mai puternica, uleiului de bergamota li se adauga aroma de portocale si de lamaie.

Din pacate inca nu l-am vazut si la noi.

Ceaiul Earl Grey este un ceai puternic aromatizat, proaspat si revigorant.

Fiind ceai negru nu recomand sa-l consumati seara, iar din punct de vedere culinar este delicios la micul dejun – fie cu sandwichuri cu branza, fie cu dulceata.

Enjoy! 🙂

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Amalia
  08/07/2008 at 05:48

  Ama ai un blog tare dragut plus ca esti si tiza mea :). Da-mi voie sa te adaug pe lista de favorite. O zi frumoasa !

 • Reply
  ama
  08/07/2008 at 14:08

  @ amalia – multumesc mult si ma bucur ca am ajuns pe lista ta de favorite! :)(tu erai deja la mine)
  doar ca la mine ama vine de la ana-maria. dar totusi vad ca suntem aceasi zodie :))

 • Reply
  ion
  04/11/2008 at 05:07

  Aici cam trisezi, asta nu-i o reteta ci o recomandare. Dar la care ader si eu, este o cutuma la noi ca ceai bei doar daca esti bolnav desi popare mari au un cult al ceaiului. Spune-mi si mie daca gasesti undeva ceai asa in firicele si nu cala pliculete, mi-e dor de un ceai ce trebuie filtrat dupa fierbere, n-am mai baut de secole!

 • Reply
  ama
  04/11/2008 at 20:13

  @ion – daca nu traiesti intr-un oras cu librarii carturesti (ei au de vanzare ceai frunze), poti cauta si in supermarketuri. Lipton are Earl Grey si frunze , nu doar plicuri. In cutii verzi (parca :))

 • Leave a Reply