0
3

Desert de mamaliga cu magiun de corcoduse si nuci

032 

In iulie scriam pe Facebook ca imi doresc ca si in Romania sa serbam ziua nationala cu aceasi bucurie culinara cu care o fac americanii, de aceea ma bucur nespus sa particip pentru prima oara la provocarea Dulce Romanie tocmai cand serbam ziua nationala.

Pentru aceasta provocare am ales un desert extrem de simplu, specific nord-vestului tarii (sau cel putin asa zicea strabunica si Radu Anton Roman) si in acelasi scop am schimbat pentru cateva zile si hainutele blogului 🙂

Ingrediente

400 gr mamaliga
200 gr magiun
100 gr nuci
1 albus
3 linguri de smantana

014 

Ingredientele de mai sus sunt date cu aproximatie 🙂

Faceti o mamaliguta mai vartoasa pe care sa o puteti taia la racire.
Puneti mamaliga intr-un vas rotund si lasati sa se raceasca. Rasturnati-o pe masa si taiati-o in trei pe orizontala.

Ungeti un vas care se poate baga la cuptor cu putin unt, puneti prima felie, adaugati magiun din belsug (eu am avut de corcoduse, dar se poate pune si de prune sau caise), cateva nuci, apoi urmatoarea felie, iar magiun, iar nuci, iar mamaliga 🙂

Peste toata aceasta nebunie (fara zahar, da?) turnati oul batut, amestecat cu smantana si putin magiun. Presarati din belsug cu nuci.

Dati la cuptor 10-15 minute si serviti calda.

 026

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    liana
    28/11/2012 at 07:02

    Frumoase hainutele noi ale blogului :). Reteta asta mi-a amintit ca bunicul meu manca mamaliga rece, taiata felii, unsa cu ceva gem de prune – adica varianta mai lenesa a bunatatii tale.

  • Reply
    Simona
    28/11/2012 at 19:07

    N-am mancat niciodata, dar n-as refuza! Ma bucur ca ne vedem la parada si ca nu sunt singura care gandeste asa despre Romania.

  • Reply
    ama
    07/12/2012 at 10:36

    Liana ce repede ai observat 🙂
    La reteta asta mai este o varianta – in loc de nuca slanina prajita. Cu magiun si mamaliga 😀

    Simona e de incercat! 🙂

  • Leave a Reply