0
7 In Uncategorized

Desert cu mere

Din pacate nu mai stiu unde am gasit reteta asta. Parca in Bucataria pentru toti, dar nu as baga mana in foc. Oricum delicoasa reteta.

Incepeti mai intai cu stratul de mere: razaliti 1 kg de mere, amestecati cu 2 lingurite de scortisoara si 50 de grame de unt si intindeti compozitia intr-o tava. Dati la cuptor la foc potrivit pana cand se evapora zeama lasata de mere.


Intre timp pregatiti urmatorul strat – crema.

Frecati bine 6 galbenusuri de ou cu 250 g de zahar si 1 lingura de zahar vanilat. Adaugati incet apoi 1 litru de lapte in care at dizolvat 5 linguri de faina. Cand ati omogenizat amestecul, puneti vasul la bain-marie amestecand in continuu pana se ingroasa crema. Intindeti crema peste mere si dati in continuare la cuptor pana se formeaza o crusta.


Cu cele 6 albusuri ramase bateti o spuma cu 6 linguri de zahar. Cand s-a intarit, intindeti spuma peste crema si lasati la cuptor pana se rumeneste.

Scoateti din cuptor si lasati sa stea la loc racoros 24 de ore pana sa o taiati.

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Ina
    24/11/2009 at 16:58

    F ingenioasa reteta! Pana acum nu am intalnit prajitura de mere fara blat.

  • Reply
    Rox
    24/11/2009 at 20:24

    Arata foarte bine, si cred ca am s-o incerc in curand, pentru ca eplin spaisul de mere 🙂
    Crezi ca ar merge in vase ceramice mai mici, cat o portie fiecare?

  • Reply
    ama
    25/11/2009 at 08:32

    @Ina – nci eu. de aia am incercat-o si eu 🙂

    @Rox – cred ca merge foarte bine n vase separate in care sa s fie servite, mai ales ca poti avea probleme cu partea de jos formata din mere la tava mare.

  • Reply
    ana
    26/11/2009 at 14:49

    partea de sus de deasupra albusurilor ce este?

  • Reply
    dryvotka
    26/11/2009 at 22:17

    Am si eu reteta asta, e intr-adevar delicioasa 🙂

  • Reply
    ama
    27/11/2009 at 07:49

    @ ana – asa se coloreaza albusul dat la cuptor.

    @dryvotka – da, da, tare buna 🙂

  • Reply
    GeorgeMartis
    13/12/2009 at 14:16

    daca nu va reuseste sa scoateti felii, incercati data viitoare sa puneti prima data, o foie de aluat fraged congelat. crema e defapt gudinca de vanilie, cea clasica care se foloseste traditional la crempita, de aceea va recomand sa puneti zaharul vanilat mult mai devreme in lapte pentru a se inmultii aroma. Albusul batut spuma ar trebui sa iasa o bezea…. de aceea il veti tine mai mult la cuptor la un foc foarte moale. daca mai aveti rabdare la final adugati zahar ars pisat (crantz), pentru a avea mai multe consistente…
    prima reteta e defapt o budinca cu mere….
    Ideea maea va trensforma defapt reteta, ai nevoie de imaginatie , nu de cantar la gatit!

  • Leave a Reply