desert cu mere coapte

Desert cu mere coapte

Pana de curand, fetita mea era mare fan mere. Putea manca si 3 deodata, manca mere la micul dejun, la pranz si seara. Avea zi de zi un mar in pachetelul de gradinita, pe care il manca tot in majoritatea zilelor. Apoi, brusc!, fara vreun motiv evident, a venit acasa si a decretat ca marul este uscat. Nu, nu marul ala. Ci merele in general.
Am zis ca e o toana si o sa treaca. Dar in zilele urmatoare plangea cu lacrimi de crocodil daca ii puneam mere in pachetel. Asa ca am renuntat si am ramas cu destule mere, iar – ca fie tabloul complet – am si cumparat multe mere, din inertie.

Asa ca, era absolut necesar sa gasesc o solutie sa le valorific. Am tot facut salata de fructe (unde le tocam marunt-marunt si nu le observa), dar am decis sa fac si un desert mai special cu ele. Si asa am ajuns la acest desert rapid, la pahar.

Ingrediente 

3 mere mari
1/2 lingurita scortisoara
200 ml frisca
100 gr branza proaspata de vaci
50 gr chocolate chips
10 piscoturi
sucul de la 3 portocale

Merele le-am curatat, le-am taiat felii si le-am pudrat cu scortisoara. Le-am copt in cuptor.
(*daca va grabiti sau nu vreti sa porniti cuptorul, puteti si sa le fierbeti)

Am batut frisca si am amestecat-o apoi cu branza si chocolate chips-urile (imi cer scuze pentru versiunea in engleza, dar traducerea in romana mi se pare bizara: „pepite de ciocolata” :)) )

Puneti piscoturile pe o tava si udati-le cu sucul de portocale sau, daca ati ales varianta cu mere fierte, cu zeama de compot (caz in care nu mai folositi portocalele).
Apoi asamblati desertul: un strat piscoturi, peste mere coapte, apoi un strat de frisca.

Serviti rece.


Sunteti in cautare si de alte deserturi rapide, la pahar? Va recomand sa incercati urmatoarele retete:
Budinca de ciocolata cu chia
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Tiramisu pentru copii
Crema de banane cu afine
Budinca de tapioca cu cocos si mango