curcan-slow-cooker

 

Avand slow cooker de vreo 10 ani, deci cu mult inainte ca el sa fie la moda la noi, lumea ma tot intreaba de retete specifice. Marturisesc ca de cate ori aud aceasta intrebare, imi vine sa intru in pamant de rusine. Pentru ca pentru mine slow cooker-ul e varianta mea de a „scapa ieftin” in zile aglomerate sau cand nu am chef sa gatesc.
Cand pregatesc de mancare in slow cooker, ma ghidez dupa un principiu simplu: baga ingredientele in oala si vezit-ti de treaba! 🙂 

Ca sa ma intelegeti. La slow cooker nu am neaparat retete, ci idei. 
Luati o bucata de carne, aruncati peste ea ceva condimente si lasati-o in oala 4-6-8 ore. Nu va stresati ca sta mai mult decat ar trebui, nu se arde. Doar – in cel mai rau caz – va fi atat de moale incat o veti scoate fasii. Dar va deranjeaza asta? Pe mine nu. Mai ales ca daca carnea e moale, cresc exponential sansele sa o manance si copiii. Care nu suporta sa mestece carne. Doar ai mei sunt asa?!

 

Revenind. Iata reteta.
Luati carnea de curcan (pulpa, aripi, piept, ce o fi), spalati-o si puneti-o in vas. Eu pun puuuuutina apa, cat sa acopera fundul vasului, sa aiba putin lichid pana ies sucurile din carne. Apoi presarati peste carne condimentele dorite.
Eu imi prepar singura mix-urile de condimente si la carnea de curcan folosesc mix-ul de la pui (gasiti o varianta aici).
Bonus! Imi place sa presar seminte de susan si de mustar. Mustarul in slow cooker e descoperirea anului pentru mine! 🙂

Ii dau drumul pe slow daca estimez ca mancam in aprox. 8 ore sau pe high daca m-a luat cu altele si am uitat de cina. Acum, nu stati cu ochii pe ceas. Orele acestea sunt orientative, desi eu mereu prefer sa depasesc perioada! 🙂

Truc! Daca nu se face carnea la timp, nu disperati. Scoateti curcanul din slow cooker, puneti-l in tava, scurgeti peste el sosul format si dati la cuptor 20-30 de minute. O sa aiba si o crusta delicioasa, nimeni nu va stii ca ati „salvat” cina pe ultima suta de metri.

Concluzia tuturor retetelor la slow cooker: relaxati-va! 🙂 Slow cooker-ul a sosit in bucataria voastra sa va ajute, sa nu mai lucrati la cate o reteta, sa aruncati totul in oala si sa va ingrijiti de altceva. Si mai ales a sosit sa va scape de grija de a il pazi. Lasati-l sa isi faca treaba, asa cum stie el, incet, dar sigur.

Pofta mare!