saleuri cu cascaval

Intr-o buna zi, mi s-a facut mie brusc dor de niste cornulete sarate, de avut prin casa cand te apuca pofta de rontait. Da, stiu, nu a fost cel mai sanatos „dor” al meu, dar asta este. Oameni suntem! 🙂 Asa ca am cotrobait un pic pe internet si am gasit o reteta la Teo si m-am apucat si eu de indata de ea.

Marturisesc ca nu am prea dat dovada de imaginatie si am urmat intocmai reteta. In plus, deja cand am ajuns la rulat, copii si-au cam pierdut rabdarea si le-am facut cam pe fuga. Deci faceti abstractie de formele fanteziste si credeti-ma pe cuvant cand va zic ca sunt bune de nu te poti opri din rontait.

 

saleuri cu cascaval

Ingrediente 

650 gr de faina
1 pliculet de drojdie
150 ml lapte caldut
300 gr unt
o lingurita sare
o lingura zahar

aprox 300 gr cascaval razuit
1 ou si putin lapte
susan

Puneti faina intr-un vas, facet in mijloc o gropita in care turnati drojdia. Adaugati peste zaharul si apoi laptele caldut. Incepeti sa integrati usor faina si continuati sa adaugati cate putin lapte.
Adaugati apoi untul moale si sarea. Framantati bine aluatul si lasati-l la crescut 30 de minute.

Scoateti-l pe o plansa de lucru, framantati-l usor si impartiti-l in 8 parti cat mai egale.
Luati fiecare parte si intindeti-o intr-o forma rotunda cu sucitorul. Taiati aluatul in 8 triunghiuri (o taietura pe mijloc pe orizontala, una pe verticala si inca una pe diagonala).

Presarati cu cascaval din belsug si rulati din exterior spre interior, de la partea lata spre varf.
Asezati cornuletele in tava, ungeti-le cu un ou amestecat cu putin lapte si presarati susan.

Puneti cornuletele la cuptorul incins pentru 20-25 de minute, pana sunt frumos rumenite.

saleuri cu cascaval