saleuri cu cascaval

Intr-o buna zi, mi s-a facut mie brusc dor de niste cornulete sarate, de avut prin casa cand te apuca pofta de rontait. Da, stiu, nu a fost cel mai sanatos „dor” al meu, dar asta este. Oameni suntem! 🙂 Asa ca am cotrobait un pic pe internet si am gasit o reteta la Teo si m-am apucat si eu de indata de ea.

Marturisesc ca nu am prea dat dovada de imaginatie si am urmat intocmai reteta. In plus, deja cand am ajuns la rulat, copii si-au cam pierdut rabdarea si le-am facut cam pe fuga. Deci faceti abstractie de formele fanteziste si credeti-ma pe cuvant cand va zic ca sunt bune de nu te poti opri din rontait.

 

saleuri cu cascaval

Ingrediente 

650 gr de faina
1 pliculet de drojdie
150 ml lapte caldut
300 gr unt
o lingurita sare
o lingura zahar

aprox 300 gr cascaval razuit
1 ou si putin lapte
susan

Puneti faina intr-un vas, facet in mijloc o gropita in care turnati drojdia. Adaugati peste zaharul si apoi laptele caldut. Incepeti sa integrati usor faina si continuati sa adaugati cate putin lapte.
Adaugati apoi untul moale si sarea. Framantati bine aluatul si lasati-l la crescut 30 de minute.

Scoateti-l pe o plansa de lucru, framantati-l usor si impartiti-l in 8 parti cat mai egale.
Luati fiecare parte si intindeti-o intr-o forma rotunda cu sucitorul. Taiati aluatul in 8 triunghiuri (o taietura pe mijloc pe orizontala, una pe verticala si inca una pe diagonala).

Presarati cu cascaval din belsug si rulati din exterior spre interior, de la partea lata spre varf.
Asezati cornuletele in tava, ungeti-le cu un ou amestecat cu putin lapte si presarati susan.

Puneti cornuletele la cuptorul incins pentru 20-25 de minute, pana sunt frumos rumenite.

saleuri cu cascaval


4 Comments

ana-maria · 26/01/2016 la 08:57

Cate cornulete ies Ana din cantitatile de mai sus?

    amanicolae · 27/01/2016 la 13:05

    Vai, nu stiu! multe! eu am avut un bol mare plin de ele 🙂

Ana · 28/01/2016 la 20:05

Le-am facut in seara asta. Pur si simpku delicioase. De la mic la mare iti multumim pt reteta. Ies 8 x8..imparti aluatu in 8 si apoi fiecare din nou in 8 😉

    amanicolae · 31/01/2016 la 18:54

    Vai, Ana, am inrosit pana in varful urechiilor! Cat de simplu si logic era sa le numar :)))
    Ma bucur mult ca ti-au placut! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca CiteÈ™te mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare CiteÈ™te mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an CiteÈ™te mai mult…