Cred ca am descoperit reteta mea preferata de cookies! O reteta africana (!), din Malawi, cu multe alune, rapida si atat de gustoasa incat la noi s-au mancat in doar cateva ore dupa ce au fost scoase din cuptor. 

Ingrediente
120 gr de unt moale
50 gr zahar
120 gr alune maruntite
esenta de vanilie
un praf de sare
120 gr faina
zahar pudra (ptr pudrat)

Pentru aceasta reteta, folositi arahide crude, nesarate (eu le cumpar de aici).
Puneti-le intr-o tigaie si prajiti-le usor, dupa care maruntiti-le in robot. Lasati-le sa se raceasca inainte sa treceti la urmatoarea etapa – incorporarea in aluat.


Bateti bine untul cu cele 50 gr de zahar, adaugati apoi alunele racite si maruntite, sarea, esenta de vanilie si la final faina. Veti obtine un aluat sfaramicios, dar pe care il veti putea forma in bilute.

Asezati bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce le scoateti din cuptor si se racesc, pudrati-le cu zahar pudra.