0
4 In Uncategorized

Condiment pentru friptura de pui si de porc

Am obiceiul sa cumpar din comert condimentele specifice pentru carnea de pui, porc sau peste, pentru acele fripturi facute in graba. Dar dupa ce am aruncat o privire pe ingrediente m-am cam lecuit sa cheltui banii pe asa ceva, mai ales ca am descoperit cat de simplu este sa prepari aceste condimente in casa.

Pe langa aspectul ce tine de sanatate, aceasta metoda ma ajuta sa fac ocazional ordine si in dulapul de condimente si sa folosesc mai repede unele produse.

Ceea ce va propun astazi sunt 2 variante alcatuite dupa gusturile noastre, dar voi puteti sa pregatiti aceste condimente in functie de preferintele voastre!

IMG_4020
Condiment pentru carnea de pui

4 linguri de sare
2 lingurite de boia
1 lingurita piper
1 lingura patrunjel
1-2 lingurite tarhon
2 lingurite busuioc

IMG_4002
IMG_4022

Condiment pentru carnea de porc

5 linguri de sare
1-2 lingurite chimen
2 lingurite piper
1 lingurita rozmarin
1 lingura patrunjel
2 linguri fulgi de ardei

IMG_4010
IMG_4015

Puneti totul intr-un robot de bucatarie mic sau o rasnita si maruntiti. Sfatul meu e sa nu maruntiti prea tare.

IMG_4025

* un astfel de borcanel, frumos decorat, poate fi si un cadou homemade inedit! 🙂

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    DiAnais
    01/03/2011 at 16:29

    Subscriu! Am facut intr-un an cadouri de genul acesta si au fost mai de succes decat cadourile pe care dadusem bani! 😀

    P.S. Nu reusesc sa comentez cu numele si link…nu gasesc in listuta optiunea aia cu url…:(

  • Reply
    ama
    02/03/2011 at 09:55

    @Diana – am rezolvat si cu comentariile 😀 mersi ca mi-ai atras atentia :*

  • Reply
    Anonim
    03/11/2013 at 11:37

    patrunjelul, tarhonul si celelalte frunze cum se usuca pentru a putea fi folosite la amestec?

  • Reply
    ama
    09/11/2013 at 15:51

    eu le usuc fie pe o bucata de hartie la soare, fie legate buchetel si atarnate. dar se gasesc si gata uscatte in comert

  • Leave a Reply