Pentru masa de duminica pregatesc de obicei friptura si pireu de cartofi. Doar ca ieri am cam gresit cantitatile si am ramas cu o cantitate consistenta de pireu. De obicei il pun in borcanas la congelator si il folosesc la o paine cu cartofi, dar azi cantitatea era totusi prea mare. Asa ca am decis sa le fac clatite (pancakes), dupa traditia irlandeza si toata lumea a fost foarte incantata de rezultat. Am servit clatitele alaturi de o supa de legume cu quinoa, dar merg si simple sau alaturi de o omleta la micul dejun.





 

Ingrediente 

250 gr pireu de cartofi
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
2 oua
125 ml lapte
cateva fire de chives (arpagic)
1 lingura ulei de floarea soarelui
putin piper




Amestecati ingredientele si prajiti-le in tigaie (fara ulei). Se pot servi calde sau reci.

 

Pofta mare!






Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…