Pentru masa de duminica pregatesc de obicei friptura si pireu de cartofi. Doar ca ieri am cam gresit cantitatile si am ramas cu o cantitate consistenta de pireu. De obicei il pun in borcanas la congelator si il folosesc la o paine cu cartofi, dar azi cantitatea era totusi prea mare. Asa ca am decis sa le fac clatite (pancakes), dupa traditia irlandeza si toata lumea a fost foarte incantata de rezultat. Am servit clatitele alaturi de o supa de legume cu quinoa, dar merg si simple sau alaturi de o omleta la micul dejun.





 

Ingrediente 

250 gr pireu de cartofi
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
2 oua
125 ml lapte
cateva fire de chives (arpagic)
1 lingura ulei de floarea soarelui
putin piper




Amestecati ingredientele si prajiti-le in tigaie (fara ulei). Se pot servi calde sau reci.

 

Pofta mare!






Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…