Ingrediente
putin ulei sau untura
1 ceapa
1/2 ardei capia rosu
4 morcovi
3 radacini de patrunjel
1/2 telina
1 pastarnac
2-3 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita cimbru uscat
frunze de telina
sare dupa gust
2 maini de paste (cam o cana)
Dupa cum stiti, eu folosesc la gatit untura (pentru ca evit uleiurile rafinate), dar puteti sa folositi si ulei (gatiti de post sau vegetarian).
Am pus putina untura intr-o oala de 3.5 l si am calit usor ceapa si ardeii capia, cat sa se inmoaie si sa lase culoare. Am adaugat morcovii si cateva linguri de apa si am continuat calirea, mai ales pentru ca si morcovii sa isi lase culoarea si sa aiba ciorba o nuanta cat mai frumoasa.
Apoi am completat cu apa si am adaugat toate celelalte ingrediente (mai putin pasta de tomate, pastele si frunzele de telina) si am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat legumele.
Cu 10 minute inainte sa iau de pe foc, am adaugat pastele si pasta de tomate, iar chiar la final, frunzele de telina.
Pofta mare sa aveti! 🙂
este foarte buna supa asta s-o mananci cand vii de la frig
superba, o ciorba savuroasa, sanatoasa, gustoasa si foarte repede de preparat 🙂
multumesc 😉