ciorba de vitel cu macris

Ciorba de vitel cu macris

Ducand dorul macrisului din copilarie, acum cativa ani, am sadit in gradina cateva seminte de macris. Ei bine, de atunci, an de an, imi creste o frumoasa tufa de macris cat de vara de lunga.
Recunosc, insa, ca cel mai mult ma bucur de el primavara, cand apar primele frunzulite. De obicei primele „verzituri” din curte, acrisoare si pline de seva, frunzele de macris sunt grozave atat in salate cat si in ciorbe.

Ingrediente ciorba de vitel cu macris

aproximativ 500 gr carne de vitel
2 morcovi mari
2 cartofi
1/2 ardei rosu
1/2 telina
1 ceapa
putin ulei
3 linguri de bulion
sare si piper dupa gust
1 farfurie de macris
100 ml smantana si 2 galbenusuri

 

Mai intai, am calit putin de tot ceapa cu ardeiul, apoi am adaugat carnea taiata cubulete si am lasat-o putin pe foc pana s-a albit pe toate laturile. Am turnat apa pana aproape s-a umplut oala si am adaugat restul de legume tocate. Am condimentat si am lasat la fiert pana cand s-a inmuiat carnea.

Cand s-a gatit carnea, am adaugat bulionul si pana a dat putin in clocot, am pregatit smantana si galbenusurile pentru a drege supa. Am scos din zeama fierbinte si am turnat peste smantana amestecata cu galbenusuri, pana s-a incalzit compozitia. Apoi am turnat totul inapoi in supa.
Am luat de pe foc si am adaugat imediat macrisul tocat.