ciorba de vitel cu macris

Ciorba de vitel cu macris

Ducand dorul macrisului din copilarie, acum cativa ani, am sadit in gradina cateva seminte de macris. Ei bine, de atunci, an de an, imi creste o frumoasa tufa de macris cat de vara de lunga.
Recunosc, insa, ca cel mai mult ma bucur de el primavara, cand apar primele frunzulite. De obicei primele „verzituri” din curte, acrisoare si pline de seva, frunzele de macris sunt grozave atat in salate cat si in ciorbe.

Ingrediente ciorba de vitel cu macris

aproximativ 500 gr carne de vitel
2 morcovi mari
2 cartofi
1/2 ardei rosu
1/2 telina
1 ceapa
putin ulei
3 linguri de bulion
sare si piper dupa gust
1 farfurie de macris
100 ml smantana si 2 galbenusuri

 

Mai intai, am calit putin de tot ceapa cu ardeiul, apoi am adaugat carnea taiata cubulete si am lasat-o putin pe foc pana s-a albit pe toate laturile. Am turnat apa pana aproape s-a umplut oala si am adaugat restul de legume tocate. Am condimentat si am lasat la fiert pana cand s-a inmuiat carnea.

Cand s-a gatit carnea, am adaugat bulionul si pana a dat putin in clocot, am pregatit smantana si galbenusurile pentru a drege supa. Am scos din zeama fierbinte si am turnat peste smantana amestecata cu galbenusuri, pana s-a incalzit compozitia. Apoi am turnat totul inapoi in supa.
Am luat de pe foc si am adaugat imediat macrisul tocat.


2 Comments

cornelia delia · 26/04/2016 la 10:07

Ce bunatate!!! Am vrut sa fac si eu, dar nu am gasit macris in piata.

    Ama Nicolae · 09/05/2016 la 06:06

    eu am sadit in gradina, din seminte de la plic 🙂 e foarte spornic si nepretentios. Si e planta perena, adica il am deja de vreo 5 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…