Repede-repede va povestesc reteta asta si fug la un somnic odihnitor 🙂 Va asigur ca este o minunatie si pana la ea eu nu prea gustam ciorbele de peste. Dar de atunci incoace ciorba de peste a ajuns rapid in topul preferatelor mele.
Iata simplitate de reteta!
200 grame de ceapa
3 catei de usturoi mari
o legatura de patrunjel verde
200 grame de rosii bucati (proaspete sau conserva)
2 morcovi
2 linguri de pasta de tomate
100 grame de vin alb
file de peste
oregano, sos iute de chilli, cimbru
sare si piper
Caliti mai intai putin de tot ceapa si usturoiul. Adaugati morcovii taiati cubulete si mai caliti putin pana lasa culoare. Adaugati apoi rosiile si sosul tomat, vinul si apa.
Dati in clocot si adaugati pestele taiat cubulete.
Adaugati apoi condimentele si la final, inainte sa o luati de pe foc, patrunjelul verde.
Sincera sa fiu cred ca am mancat o singura data ciorba de peste,si recunosc,nu mi-a placut,dar acum depinde si cum o faci cred eu.N-am facut niciodata,ciorbita ta arata foarte bine si cred ca e si buna,sper sa o incerc si eu cand voi avea curaj,oricum am salvat reteta!!!
@Gabriela – sa stii ca nici mie nu imi placea (nici macar ideea) de ciorba de peste, dar dupa cateva experiente reusite am ajuns la concluzia ca este una dintre cele mai bune variante posibile de ciorba :))
Foarte gustos, facut – placut – laudat! Multumesc pentru share! 🙂
Ma bucur mult ca ti-a placut! Sa va fie de bine 🙂
cred ca este totusi o tocanita , nu vad unde este borsul , otet ceva . ciorba de obicei contine bors , sau in anumite zone ale tarii se foloseste constant otetul . oricum arata bine si nu ma indoiesc ca este si foarte gustos !
Cipri si sunt si zone unde ciorbele sunt dulci si unde nu se foloseste otet/bors 🙂
Eu ador ciorba de peste, cand merg in Ungaria nu ratez niciodata ocazia de a manca 🙂
Si vreau sa mentionez ca aceasta ciorba nu are nici o legatura cu restul ciorbelor, ca atare nu se pune bors, otet, etc.
Felicitari pentru reteta, m-ai convins ca este delicioasa! 🙂
O zi frumoasa, pupici!
Delicious Flavours mersi mult 😉 nici eu nu rates ciorba cu peste in ungaria :)))
Aproximativ câta apa? 2-3 l e oke la ingredientele astea? Ms si spor!
Roxana
Da, Roxana 🙂