0
10 In Uncategorized

Ciorba de peste

Repede-repede va povestesc reteta asta si fug la un somnic odihnitor 🙂 Va asigur ca este o minunatie si pana la ea eu nu prea gustam ciorbele de peste. Dar de atunci incoace ciorba de peste a ajuns rapid in topul preferatelor mele.

Iata simplitate de reteta!


Ingrediente

200 grame de ceapa
3 catei de usturoi mari
o legatura de patrunjel verde
200 grame de rosii bucati (proaspete sau conserva)
2 morcovi
2 linguri de pasta de tomate
100 grame de vin alb
file de peste
oregano, sos iute de chilli, cimbru
sare si piper

Caliti mai intai putin de tot ceapa si usturoiul. Adaugati morcovii taiati cubulete si mai caliti putin pana lasa culoare. Adaugati apoi rosiile si sosul tomat, vinul si apa.

Dati in clocot si adaugati pestele taiat cubulete.

Adaugati apoi condimentele si la final, inainte sa o luati de pe foc, patrunjelul verde.



You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Gabriela
    21/04/2010 at 19:20

    Sincera sa fiu cred ca am mancat o singura data ciorba de peste,si recunosc,nu mi-a placut,dar acum depinde si cum o faci cred eu.N-am facut niciodata,ciorbita ta arata foarte bine si cred ca e si buna,sper sa o incerc si eu cand voi avea curaj,oricum am salvat reteta!!!

  • Reply
    ama
    24/04/2010 at 07:15

    @Gabriela – sa stii ca nici mie nu imi placea (nici macar ideea) de ciorba de peste, dar dupa cateva experiente reusite am ajuns la concluzia ca este una dintre cele mai bune variante posibile de ciorba :))

  • Reply
    Ion
    16/12/2011 at 23:40

    Foarte gustos, facut – placut – laudat! Multumesc pentru share! 🙂

  • Reply
    ama
    17/12/2011 at 17:48

    Ma bucur mult ca ti-a placut! Sa va fie de bine 🙂

  • Reply
    cipri
    24/03/2012 at 07:54

    cred ca este totusi o tocanita , nu vad unde este borsul , otet ceva . ciorba de obicei contine bors , sau in anumite zone ale tarii se foloseste constant otetul . oricum arata bine si nu ma indoiesc ca este si foarte gustos !

  • Reply
    ama
    26/03/2012 at 05:33

    Cipri si sunt si zone unde ciorbele sunt dulci si unde nu se foloseste otet/bors 🙂

  • Reply
    Delicious Flavours
    20/06/2012 at 08:10

    Eu ador ciorba de peste, cand merg in Ungaria nu ratez niciodata ocazia de a manca 🙂
    Si vreau sa mentionez ca aceasta ciorba nu are nici o legatura cu restul ciorbelor, ca atare nu se pune bors, otet, etc.
    Felicitari pentru reteta, m-ai convins ca este delicioasa! 🙂
    O zi frumoasa, pupici!

  • Reply
    ama
    21/06/2012 at 19:16

    Delicious Flavours mersi mult 😉 nici eu nu rates ciorba cu peste in ungaria :)))

  • Reply
    Anonim
    09/10/2013 at 11:54

    Aproximativ câta apa? 2-3 l e oke la ingredientele astea? Ms si spor!
    Roxana

  • Reply
    ama
    11/10/2013 at 04:46

    Da, Roxana 🙂

  • Leave a Reply