E a doua ciorba cu carne tocata pe care o fac (aici nu includ perisoarele sau chiftelutele) si a devenit una din favoritele familiei: densa si bogata, cu multe legume si multa carne. Adica genul acela de mancare care ii multumeste pe toti ai casei.
Iar daca voi nu ati mai facut vreodata asa, va incurajez sa o incercati!


Ingrediente
1 ceapa potrivita
1 ardei gras
cateva crengute de cimbru si oregano proaspat (sau cate o jumatate de lingura din fiecare, daca folositi varianta uscata) (Cimbru uscat gasiti aici)
450-500 gr carne tocata (de porc si vita)
2-3 catei de usturoi
4 morcovi
4-5 tije de apio
2-3 linguri de pasta de tomate
sare si piper
1/4 capatana de varza

Am inceput prin a cali usor ceapa si ardeiul in oala. Am adaugat cimbrul si oregano (mai las si crengutele fragede, le scot apoi din supa dupa ce pica frunzulitele).

Am adaugat apoi carnea si am lasat-o sa se gateasca usor, amestecand ocazional.
Cand s-a gatit un pic carnea, am adaugat usturoiul si piperul, iar mai apoi morcovii taiati cubulete.


La final, am pus peste toate pasta de tomate, am amestecat si am lasat cam 5 minute pe foc, cat sa lase culoare putin.
Am adaugat si tijele de apio tocate si apoi am stins cu apa. Am mai adaugat si varza taiata fideluta si am lasat sa fiarba pana s-au fiert legumele.

Ciorba aceasta se pregateste foarte repede si la noi toata lumea a apreciat-o foarte mult.


Despre reteta am citit pe un blog strain, dar din pacate nu imi mai amintesc unde. Nu stiu daca am facut-o exact ca acolo, dar autoarea blogului a spus ca reteta e de inspiratie italiana.