Ciocolata de casa cu unt de arahide

Pentru aceasta reteta nu veti avea nevoie de lapte praf sau lapte condensat, dar veti avea nevoie de rabdare si preferabil un termometru cu care sa puteti masura temperatura siropului.



Ingrediente
300 ml lapte
350 gr zahar
100 gr unt
100 gr ciocolata neagra
Esenta de vanilie
Un varf de cutit de sare

Cateva lingurite de unt de arahide (eu l-am folosit pe )

 

Puneti laptele cu zaharul si untul intr-o craticioara. Tineti pe foc pana da in clocot si amestecati in continuu. Dupa ce da in clocot, mai tineti pe foc pentru 15 minute, amestecand mereu. Daca compozitia da in clocot prea tare, puteti ridica putin vasul de pe foc si sa amestecati pana scade din nou, moment in care il puneti inapoi pe foc.
Daca aveti termometru, atunci acesta trebuie sa ajunga la 115 grade.

Dupa cele 15 minute, luati vasul de pe foc si adaugati sarea si vanilia. Lasati-l sa raceasca 5 minute si adaugati ciocolata tocata bucati mici si amestecati pana cand aceasta s-a topit complet.





Turnati intr-o tava de 18 cm si puneti din loc in loc putin unt de arahide cu o lingurita. Folositi un unt de arahide autentic, gras, care se va topi frumos. Cu o scobitoare faceti miscari circulare pentru a imprastia untul de arahide.
Lasati sa se raceasca bine inainte de a o taia in feliute.

 

Daca va place untul de arahide, gasiti si alte retete cu el aici!