Prajiturica asta as vrea sa fie nelipsita din casa mea. Sunt topita dupa ea si tocmai de aceea vreau sa o fac si cadou virtual de ziua ei Gabrielei, cu regretul ca este atat de departe.

Aveti nevoie de:


100 grame ciocolata amaruie
300 grame de faina
100 grame de unt la temperatura camerei
100 grame de zahar
1 ou
aprox. jumatate pliculet praf de copt
1 lingurita cacao
ghimbir si scortisoara

In primul rand pregatiti ciocolata. Desi o puteti razui, pentru acest tip de prajiturica este mai indicat sa aveti bucati mai marisoare de ciocolata. Cum ma intrebau si la Menta si Usturoi cum pregatesc ciocolata pentru cookies, am pozat sa vedeti cum fac eu: tai cu cutitul feliute care apoi se maruntesc usor. Nu insist pentru a pastra dimensiuni cat mai generoase.

Amestecati apoi faina cu praful de copt si ulteriro adaugati ghimbirul, scortisoara si cacaua.

Frecati bine untul cu zaharul, incorporati oul si apoi adaugati treptat faina amestecata cu ingredientele de mai sus. Cand s-a omogenizat bine, adaugati ciocolata si amestecati cat mai usor cu putinta.

Lasati la rece 30 de minute.

Scoateti din cuptor si asezati la distanta maricica aluat intr-o tava cu lingura. Nu va bateti capul cu forma, aluatul oricum se va intinde dupa voie in tava la coacere.

Bagati in cuptorul gata incalzit pentru 10-15 minute. Serviti si calde, dar aveti grija ca s-ar putea sa nu mai ramane sa se si raceasca.