painici laugenbrot1

 

Rar ma aventurez sa fac chifle. Si nu pentru ca mi se pare complicat, ci din comoditate. Dar pentru acest tip de chifle, as face oricand efortul! šŸ™‚
Reteta nu are nimic deosebit, desi ele arata grozav si au o aroma aparte. Puteti folosi reteta voastra preferata de aluat si tot ce conteaza este scufundarea in apa cu bicarbonat.

Hai sa va povestesc.

 


Dupa cum ziceam, folositi orice reteta de aluat. Eu am folosit reteta mea de baza, pentru masina de paine.

380 gr faina
200 ml apa
2 linguri ulei
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/2 pliculet de drojdie uscata

Aluatul il puteti framanta si la mana si la masina. Eu am folosit masina de paine, programul de framantare aluat.

Cand aluatul a fost framantat, am rasturnat aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, l-am framantat usor si l-am impartit in chifle.

Am pregatit intre timp si apa:

1 litru de apa
5 linguri de bicarbonat de sodiu
2 linguri sare

Cand apa a dat in clocot, am scufundat pentru cateva secunde fiecare chifla in apa, cu ajutorul spumierei. Din apa le-am pus direct pe tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce le-am trecut pe toate prin apa, le-am crestat cu o lama si le-am presarat cu susan, chimen sau sare grunjoasa.

Le-am pus la cuptor si le-am copt pentru aproximativ 30 de minute, pana au prins culoarea rumena din imagini.

 

 

painici laugenbrot


4 Comments

Corina · 19/11/2015 la 13:33

Ce frumos arata!

Mie nu imi place gustul de la bicarbonat si nu folosesc. Se simte aroma de la el?

    amanicolae · 19/11/2015 la 19:12

    Mie nu mi s-a parut. Aroma e aceasi ca la covrigi…deci daca iti plac covrigii, sigur iti plac si astia šŸ™‚

Luiza · 09/01/2016 la 21:30

Nu trebuie lăsate sa dospeasca deloc ?

    amanicolae · 12/01/2016 la 05:54

    oh, ba da. eu am folosit masina de paine si acolo programul de framantare tine si la dospit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…