0
7 In Uncategorized

Chifle cu lapte batut

IMG_7034

O reteta gasita pe blogul Biancai pe care am incercat-o din pura curiozitate – imi place painea cu lapte si cu cea cu iaurt – si eram curioasa cum o fi si cea cu lapte batut. Rezultatul m-a surprins – nu atat pentru ca am scos din cuptor niste painici aburinde si gustoase, ci pentru ca (si asta mi se intampla pentru prima oara cu painea de casa) mi-au placut mai mult a doua zi! 🙂

Dupa cum vedeti insa eu am gresit un pic aluatul. Natalia a insistat sa serveasca masa si am lasat putin mai mult la dospit aluatul – de aici crapaturile.

IMG_7032

Ingrediente

500 gr faina Boromir
1 pliculet de drojdie uscata
1 lingurita zahar
putina apa calda
1 lingura ulei
1 ou
200 ml lapte batut
sare

1 ou pentru uns

In mijlocul fainii faceti o mica groapa in care puneti drojdia, zaharul si putina apa calda sa treziti drojdia. Amestecati usor si cand ati facut o gramajoara de aluat incepeti sa adaugati laptele batut. Adaugati oul si uleiul, sarea dupa gust si framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

IMG_7012

Puneti la crescut pentru 50 de minute.

Rasturnati aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si formati chifle sau cornulete. Asezati painicile in tava, ungeti-le cu un ou batut si mai lasati sa creasca aproximativ 30 de minute.

Dati la cuptor cam 30 de minute, pana se rumenesc.
Sunt ideale pentru micul dejun! 🙂

IMG_7036

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    My Little Space
    22/06/2011 at 03:37

    Ooo…I'm loving this bread. They look great. Have to bookmark this for a try. Thanks!
    Kristy

  • Reply
    ama
    22/06/2011 at 06:07

    @Kristy I am glad you like it 🙂 if you ever need translating for any of my recipes you cand find me at ama2675@gmail.com 😉

  • Reply
    Lattina
    22/06/2011 at 10:11

    Habar nu aveam ca se poate folosi lapte batut 😀 :))…dar cu ce sunt mai deosebite, fata de cele normale?

  • Reply
    catkitchen
    23/06/2011 at 06:21

    vai cum arata !!!! ma pot servi si eu cu o chifla? :):)

  • Reply
    ama
    23/06/2011 at 06:23

    @catkitchen cu mare drag ;))

    @Lattina pastreaza putin din aroma laptelui batut si au o consistenta diferita, mai pufoasa 🙂

  • Reply
    Elena
    04/07/2012 at 06:53

    Aseara le-am incercat si eu dar am adaugat o umplutura cu muschiulet,sunca presata si cascaval…su iesit super delicioase!! Multumesc ptr reteta!!

  • Reply
    ama
    04/07/2012 at 19:29

    Elena suna grozav ce ai facut tu acolo! 🙂 Ma bucur ca ti-a placut reteta 🙂

  • Leave a Reply