chifle aromate cu seminte

Chifle aromate cu seminte

Chiflele acestea au avut mare succes la noi. Natalia le-a decretat ca fiind cele mai delicioase painici pe care le-a mancat vreodata. Au fost foarte simplu de facut, mai ales pentru ca am framantat aluatul in aparatul de paine si apoi doar am format aluatul in chifle, le-am crestat, le-am uns si le-am bagat la cuptor.

Ingrediente 
150 ml lapte
30 ml ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingura zahar

300 gr faina
1/2 plic drojdie
3 linguri seminte de floarea soarelui
1 lingurita oregano uscat

Pentru uns:
1 ou
2 linguri de lapte
seminte de susan (alb si negru)

Daca folositi si voi masina, puneti in aparat ingredientele in ordinea data de mine si porniti programul de framantare.
Daca framantati de mana, puneti faina intr-un bol, adaugati oregano si semintele, amestecati si faceti cu mana o gropita in mijloc, in care puneti drojdia si zaharul. Apoi turnati treptat lapte si incepeti sa il incorporati in luat. Adaugati apoi sare si ulei. Lasati aluatul la crescut cam o ora.

Indiferent de metoda folosita, scoateti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Framantati usor si impartiti apoi aluatul: taiati in jumatate, apoi jumatatea in alte doua si tot asa, pana obtineti bucatele de aluat cat sa va incapa in causul palmei.
Framantati usor fiecare biluta de aluat, pana are forma rotunda. Asezati-le intr-o tava cu hartie de copt si crestati-le usor cu cutitul.
Bateti un ou cu laptele si ungeti fiecare chifla cu o pensula. Presarati susan.

Coaceti 20-25 de minute, pana cand chiflele sunt rumene si daca le ciocaniti pe fund suna a gol.

Pofta mare!