Ingrediente
3 oua
praf de sare
150 gr zahar
200 gr faina + 2 linguri
1 plic praf de copt
sucul de la o portocala
3 linguri de cacao + 3 linguri apa calda




Ouale, care ar trebui sa fie la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Se adauga treptat si zaharul in compozitie, pana cand albusurile devin o spuma densa.
Incorporam apoi galbenusurile, faina si praful de copt..

Intr-o canuta, amestecam bine cacaoa cu apa calda.

Aluatul il impartim in doua boluri. Intr-un bol integram amestecul cu cacao, in celalalt bol zeama de portocala + inca doua linguri de faina.

Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, turnam alternativ din fiecare aluat. Atentie – turnati doar o linie pe mijloc.





Bagam checul in cuptorul deja incalzit (180 grade) si il coacem pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


2 Comments

Măriuca · 03/12/2017 la 18:15

Arată super,imi salvez rețeta.
Felicitări!

Felicia · 04/12/2017 la 11:28

Imi place cum se alterneaza straturile 🙂 Foarte reusit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…