Ingrediente
3 oua
praf de sare
150 gr zahar
200 gr faina + 2 linguri
1 plic praf de copt
sucul de la o portocala
3 linguri de cacao + 3 linguri apa calda




Ouale, care ar trebui sa fie la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Se adauga treptat si zaharul in compozitie, pana cand albusurile devin o spuma densa.
Incorporam apoi galbenusurile, faina si praful de copt..

Intr-o canuta, amestecam bine cacaoa cu apa calda.

Aluatul il impartim in doua boluri. Intr-un bol integram amestecul cu cacao, in celalalt bol zeama de portocala + inca doua linguri de faina.

Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, turnam alternativ din fiecare aluat. Atentie – turnati doar o linie pe mijloc.





Bagam checul in cuptorul deja incalzit (180 grade) si il coacem pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


2 Comments

Măriuca · 03/12/2017 la 18:15

Arată super,imi salvez rețeta.
Felicitări!

Felicia · 04/12/2017 la 11:28

Imi place cum se alterneaza straturile 🙂 Foarte reusit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…