Cand vedeam reclamele de prin strainatate cu ceaiuri in forma de piramida eram cucerita. Nu stiam ce inseamna si de ce sunt piramida, dar eram extrem de incantata de idee.
Astfel incat, atunci cand au aparut la noi, am fost prima care sa imi iau! 🙂 Ma rog, poate a doua!:P

Am ales un ceai alb penru ca este destul de rar de gasit si eram curioasa ce fel de gust are.

Ceaiul alb este ideal pentru cei care iubesc ceaiul verde, dar nu il mai pot consuma pe seara din cauza cafeinei continuta de el. Ceaiul alb este facut din aceleasi plante, urmeaza acelasi procedeu de preparare ca si ceaiul verde, numai ca se folosesc in compozitia sa bobocii si mugurii sau frunzele foarte tinere.
Astfel incat, ceaiul alb este infinit mai delicat si are un aport energetic scazut, pastrand toate proprietatile valoroase de antioxidant.

Si dupa ce am lamurit pe scurt ce inseamna ceai alb, sa ne intoarcem privirea spre acest ceai in special. De ce in acest format?
Intrebarea mi-am pus-o si eu inainte de prima infuzie. Ok, arata mai fancy asa, dar doar pentru atata?!
Abia dupa infuzie am inteles: intr-un plic traditional, frunza de ceai este maruntita pana la a se transforma in pudra. Acolo producatorul poate sa adauge relaxat potentator de aroma (asa cum am descoperit la un ceai care se respecta – o sa va vorbesc despre el in viitor) pentru ca nimeni nu are cum sa vada.
In pliculete piramida, spatiul este generos iar frunzele de ceai sunt intregi. Aroma este puternica si este ca si cum ai prepara un ceai vandut la vraf fara sa mai ai bataia de cap a strecurarii.

Ceaiul alb de la Lipton are o aroma delicata si placuta. Il recomand cu multa caldura.