016 

De data asta va prezint o retete extrem de simpla. Zau, mi-ar fi si rusine sa v-o arat, de nu ar straluci tocmai prin simplitate.

Este una dintre retetele prezentate de Radu Anton Roman in cartea sa de bucate si are acel aer campenesc, traditional romanesc care m-a facut sa o indragesc si sa decid sa v-o arat totusi si voua.

023

 Bratara de pe The Green Apple

Ingrediente 

1 kg de cartofi
cateva linguri de ulei (R.A.Roman spune sa spunem o cana, dar mie mi se pare prea mult!)
2-3 linguri de faina
2 cepe
putin otet
sare, boia
patrunjel
smantana dupa gust

Se caleste usor ceapa in ulei si se adauga peste cartofii taiati rondele si se rumenesc si ei usor. Se condimenteaza cu sare si boia si se sadauga apa cat sa ii acopere si se fierb incetisor.
Cand s-au inmuiat cartofii se adauga faina dizolvata in putina apa si se mai lasa putin pe foc, sa se ingroase sosul.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat si otet.

La servire se adauga smantana dupa plac.
 013