Cartofi cu mascarpone si verdeata

Cartofiorii acestia sunt incredibili! Mai ca nu ma mai puteam satura sa ii privesc cat sunt de frumusei si de rumeni in farfurie, cu mascarpone (neasteptata combinatie, nu?) topit gingas si imbracand cartofii intr-o hainuta cu modele delicate de grasime si din loc in loc capetele aromate ale verdeturilor ridicandu-se curajos.

Cartofi cu mascarpone si verdeata

Ingrediente

cam un kilogram de cartofi noi
2 linguri generoase de Mascarpone de la Lactitalia
1 mana de patrunjel verde proaspat
cateva frunze proaspete de telina
sare
ulei de masline

Mascarpone

Cartofii curatati de coaja se fierb la abur si apoi se pun in tigaia cu ulei incins si se tin acolo pana se rumenesc (cam 5 minute).

Cartofi cu mascarpone si verdeata

Intre timp se toaca verdeturile si se amesteca cu mascarpone, ulei si sare.

Peste cartofii calzi, proaspat scosi din tigaie, se pune amestecul cu mascarpone si se amesteca. Mascarponele se va topi aproape instantaneu (mai repede decat untul) si va imbraca foarte bine fiecare cartof in aroma sa.

Cartofi cu mascarpone si verdeata

Serviti cu friptura – eu am servit cu carne de porc marinata in usturoi, sos de soia si chilli.

Cartofi cu mascarpone si verdeata