IMG_6076

Iubesc vara pentru bogatia din piete si pentru culorile ei irezistibile. Iubesc vara pentru ca atunci am din plin doua ingrediente de care sunt indragostita: ceapa/usturoi verde si cartofii noi.
Si mai iubesc vara pentru ca ea imi permite sa incropesc astfel de cine absolut irezistibile, adevarate ospete de culoare si de gust.

Ingrediente

8 cartofi noi mari, ovali
o mana de spanac
1-2 cepe verzi
2 rosii
1/2 ardei gras
2-3 maini generoase de Pecorino de la Lactitalia
sare
ulei

IMG_6613

Cartofii bine spalati i-am invelit in folie de aluminiu, i-am uns usor cu ulei si i-am dat la copt in cuptor.

Cat s-au copt (nu le ia mult), am facut mica salata din frunze de spanac, ceapa, rosii si ardei.

IMG_6057

Cand au fost gata cartofii am desfacut cu grija partea superioara a foliei si am rulat-o in jurul cartofului – este utila pentru ca va tine cartoful drept si nu il va lasa sa se rupa sub greutatea umpluturii.

Am scobit cartoful si resturile de cartof le-am adaugat in salata.

IMG_6062

IMG_6058

Salata, amestecata bine, sarata dupa gust (atentie, putina sare pentru ca urmeaza pecorino!) am folosit-o pentru a umple cartofii.
(a mai ramas ceva salata pe care am mancat-o cu deosebita pofta in asteptarea festinului final 🙂 )

IMG_6067

Am presarat deasupra Pecorino cu generozitate si am dat la cuptor din nou pana s-a rumenit branza.

IMG_6072

Pofta buna! 🙂

IMG_6074