0
8 In Uncategorized

Cartofi copti umpluti

IMG_6076

Iubesc vara pentru bogatia din piete si pentru culorile ei irezistibile. Iubesc vara pentru ca atunci am din plin doua ingrediente de care sunt indragostita: ceapa/usturoi verde si cartofii noi.
Si mai iubesc vara pentru ca ea imi permite sa incropesc astfel de cine absolut irezistibile, adevarate ospete de culoare si de gust.

Ingrediente

8 cartofi noi mari, ovali
o mana de spanac
1-2 cepe verzi
2 rosii
1/2 ardei gras
2-3 maini generoase de Pecorino de la Lactitalia
sare
ulei

IMG_6613

Cartofii bine spalati i-am invelit in folie de aluminiu, i-am uns usor cu ulei si i-am dat la copt in cuptor.

Cat s-au copt (nu le ia mult), am facut mica salata din frunze de spanac, ceapa, rosii si ardei.

IMG_6057

Cand au fost gata cartofii am desfacut cu grija partea superioara a foliei si am rulat-o in jurul cartofului – este utila pentru ca va tine cartoful drept si nu il va lasa sa se rupa sub greutatea umpluturii.

Am scobit cartoful si resturile de cartof le-am adaugat in salata.

IMG_6062

IMG_6058

Salata, amestecata bine, sarata dupa gust (atentie, putina sare pentru ca urmeaza pecorino!) am folosit-o pentru a umple cartofii.
(a mai ramas ceva salata pe care am mancat-o cu deosebita pofta in asteptarea festinului final 🙂 )

IMG_6067

Am presarat deasupra Pecorino cu generozitate si am dat la cuptor din nou pana s-a rumenit branza.

IMG_6072

Pofta buna! 🙂

IMG_6074

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    catkitchen
    16/06/2011 at 12:31

    o bunatate de cartofi !!!!

  • Reply
    tequila
    16/06/2011 at 17:35

    ingenios, am sa incerc si eu cu folia de aluminiu 😉

  • Reply
    Bucate apetisante
    16/06/2011 at 18:13

    Ce bine arata!!
    Trebuie numai decat sa fac si eu.

  • Reply
    ama
    17/06/2011 at 09:42

    ma bucur tare ca va plac cartofiorii mei <3

  • Reply
    Bucate apetisante
    17/06/2011 at 19:41

    Maine ii fac!! Mi-am cumparat azi cartofi noi asa mari si ii fac.
    Nu stiu daca voi folosi si spanac fiindca am un mofturos in casa care abia mananca spanac, il voi inlocui cu altceva probabil.

  • Reply
    ParadisulMeu
    18/06/2011 at 12:22

    Ai un blog delicios! Sunt extrem de fericita de cate ori intru pe site si descopar o noua reteta,gustoasa,colorata…minunata!
    Natalia este un copil norocos cu asa o mamica….si analizand retetele inteleg de ce este asa frumusica si grasunica 🙂 Felicitari!

  • Reply
    ama
    19/06/2011 at 07:56

    @Paradisul meu – multumesc mult 🙂 si tu ai un blog tare interesant, ma bucur ca l-am descoperit! te mai astept pe aici 😉

  • Reply
    alina
    25/10/2011 at 09:01

    Foarte interesanta combinatia de ingrediente pentru "umplutura". O sa o incerc si eu cat de curand 🙂

  • Leave a Reply