0
2

Busuiocul


  Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.

Basil Pasta Salad

Eu am o slabiciune pentru busuioc. Si e pacat ca noi, romanii, ii simtim aroma doar cand ne binecuvanteaza popa.

Busuiocul
este o planta milenara, cel mai vechi izvor istoric fiind Biblia, care
atesta busuiocul crescand pe locul unde Sf. Maria si Magdalena l-au
cautat pe Iisus, la inaltare. Asa s-a perpetuat legenda busuiocului,
ca simbolul unei vieti noi, a renasterii.

Nu stiu alte bunici
cum sunt, insa a mea ma trata de dureri de burta cu ceai de busuioc in
vacantele petrecute in Delta. Este un bun remediu pentru indigestii,
balonari, are efect relaxant si calmant. Combate anxietatea, insomniile
si regleaza colesterolul.

Azi gatim cu busuioc.

In ton cu caldurile de afara, va propun azi o salata rece de paste cu busuioc .Este rapida, gustoasa si usor de facut.

Ingrediente:
paste integrale ( de preferat), rosii bine coapte, busuioc din belsug
(o mana), masline, rucola (sau alte frunze verzi), chives sau ceapa
verde, ulei de masline, sare, otet balsamic (sau din mere).

Se
fierb pastele al dente.
Se scurg, se clatesc se lasa la racit.
Intre
timp, taiem rosiile in cubulete, maslinele fasii, salata se rupe, ceapa
cubulete sau cum va place.
Amestecam totul si adaugam sare, ulei de masline si otet. Si mancam.

Basil Pasta Salad

Secretul
in aceasta salata de paste e otetul
. Acidul acetic inhiba anumite
enzime cu rol de descompunere al glutenului. In felul acesta,
carbohidratii se digera mai lent, glicemia nu urca pana la cer
instantaneu si ne simtim satui pentru o perioada mai lunga de timp.

Pofta buna si un busuioc!:)

                 ******

Citeste toate articolele scrise de Loredana aici.  
Pastele folosite in poze sunt taitei lati, cu faina spelta si busuioc de la Taiteii Bunicii.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anonim
    25/08/2013 at 19:22

    Draga mea Loredana, sa stii ca am cumparat special de la piata ditamai legatura de busuioc parfumat care te ameteste cand intri in bucatarie si o sa incerc salata ta cu paste. Revin cu impresii de dupa. Te pup, Laura Tanase

  • Reply
    Loredana Ștefan
    25/08/2013 at 19:30

    Pofta buna, Laura

  • Leave a Reply