073 

Am apucat sa va zic ca imi place sa descopar retete neilustrate din carti de bucate vechi?

In ziua de azi, retetele sunt mereu ilustrate si de cele mai multe ori alegem cu ochiul ce sa gatim. De aceea, cand gatesc dupa o reteta neilustrata – lucru atat de banal in trecut! – simt un entuziasm mai mare, ca in fata necunoscutului, pentru ca nu stiu cum o sa arate produsul final.

Asa a fost si cand am incercat budinca de mere a Sandei Marin. Si a iesit o nebunie de desert, delicat, aromat. De nerefuzat! 🙂

069 

Ingrediente

500 gr mere
6 oua
150 gr unt
150 gr zahar vanilat
100 gr faina
esenta de rom
putin unt pentru uns forma

Merele curatate se dau pe razatoare si se amesteca cu romul.
Bateti albusurile spuma.

Intr-un vas amestecati ouale, zaharul si untul. Integrati faina treptat, apoi merele si spuma.

Turnati amestecul in forme ceramice termorezistente unse cu unt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora.

Budinca se rastoarna pe farfurii si se serveste cu zahar amestecat cu scortisoara si bucatele de migdale.

074