Ingrediente

100 gr unt
250 gr faina
100 gr zahar
50 gr cacao
1 lingurita praf de copt
3 oua
150 ml lapte

Pentru sos
300 ml apa clocotita
100 gr zahar
25 gr cacao

1. Incalzeste cuptorul la 180 gr.
2. Unge cu unt o forma de yena de 2 litri.
3. Amesteca faina cu cacao si praf de copt.
4. Mixeaza bine untul cu zaharul si ouale.
5. Adauga alternativ in compozitie amestecul de faina si laptele.
6. Toarna compozitia in vasul pregatit.
7. Toarna apa clocotita peste cacao si zahar pentru a pregati sosul. Amesteca bine si toarna compozitia peste aluatul din vasul de yena.
8. Coace la cuptor 30 de minute, pana cand deasupra se vede ca este copt.
9. Serveste cat este calda. Cand vei scoate din budinca, vei descoperi un sos delicios in tava!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…