Fie ca va doriti niste gustari sau aperitive aromate, fie ca sunteti in cautare de idei pentru pachetel, aceste briose sunt alegerea perfecta. Se fac foarte usor si le puteti pregati din timp, sunt delicioase si foarte hranitoare.  Forma de briosa i-a atras din start pe copiii mei, care au mancat singuri aproape toate briosele. Dimineata, la pregatirea pachetelului, lucrurile au mers foarte rapid pentru ca a fost suficient sa pun briosa si cateva rosioare cherry langa ea.

De cand a descoperit produsele de pe mediteranea.ro , nu doar ca am un colt din Grecia la mine in bucatarie, dar incerc sa adaug in preparate toate acele grasimi sanatoase din masline si uleiul de masline de calitate. Cand am pregatit aceste briose, am desfacut un pachet de masline de la ei (il vedeti in poza de mai jos) si R., care se juca pe langa mine, a cerut imediat sa manance. M-a mirat mult, pentru ca el nu s-a atins niciodata de masline pana acum. I-am dat sa muste din una, aproape in gluma. Dar el a tot cerut :)) i-am curatat cateva de samburi si a mancat vreo 10 pe loc.

Fata de maslinele pe care le-am luat de obicei din comert, acestea sunt uleioase, imi lasau o pelicula de ulei pe maini cand le-am scos samburii.

Alaturi de masline si de uleiul de masline grecesc, un ingredient care imi aminteste mereu de vacantele in Grecia este oregano. Culmea este ca am avut si eu in curte, dar nu are aceasi aroma cu cel gustat in preparatele din Grecia. Modul nostru favorit de a manca oregano este pe paine (cu maia) prajita, stropita cu ulei de masline si peste care presaram putina sare si oregano!

Dar sa revin la reteta de azi. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente
1 pliculet praf de copt
250 gr faina
1/2 lgt sare
1/2 lgt piper
3 oua
4 linguri lapte
50 ml ulei de masline (eu m-am indragostit de acesta de aici)
50 gr cascaval
100 gr masline tocate (vi le recomand pe cele de aici)
2 lgt oregano uscat (de aici)
100 gr branza sarata
50 gr crema de branza
cateva seminte de dovleac pentru decor

Am tocat maslinele, am sfaramitat branza (am avut telemea de oaie) si am taiat cubulete mici cascavalul (se poate da si pe razatoare, dar eu prefer sa il simt). Am amestecat faina cu praf de copt, sare si piper si am inceput prin a a dauga ouale. Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat mai apoi laptele, uleiul de masline, crema de branza, branza, cascavalul, maslinele si oregano.

Am pus compozitia in tavi de briose, in hartiute de copt si am presarat peste seminte de dovleac.Am pus tavile in cuptorul incins pentru aproximativ o jumatate de ora. Cand s-au rumenit deasupra, am facut textul cu scobitoarea si entru ca a iesit curata, le-am scos.

La mine au rezistat 3 zile si sunt inca perfecte! 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…