0
0

Briose cu faina de ovaz, morcovi si ananas

 

Probabil ca nu sunt cele mai aratoase briose facute de mine vreodata, dar merg repede, sunt extra-pufoase si copiii s-au bucurat foarte tare de ele. Reteta am gasit-o in una din cartile Annabelei Karmel (mai exact aceasta) si cu usoare adaptari in functie si de ingredientele pe care le aveam in casa, am pregatit briosele. Sper sa le incercati si sa va placa si voua! 🙂

Ingrediente 
100 gr faina alba
100 gr faina de ovaz
1 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 lingurita ghimbir pudra
un praf de sare
175 ml ulei
50 gr zahar
2 oua
150 gr morcov ras
200 gr ananas maruntit

 

Intr-un vas am amestecat faina alba si faina de ovaz, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si ghimbirul.
Am curatat un morcov marisor si l-am dat pe razatoare (puteti sa il maruntiti si cu un robot de mana). Am tocat 200 gr de ananas si l-am scurs bine.

Am pornit cuptorul la foc mare sa se incinga.

In alt vas am batut bine cu mixerul ouale cu zaharul si apoi am adaugat treptat uleiul. Am adaugat morcovii si apoi ananasul, mixand in continuu. La final am inceput sa incorporez treptat amestecul de faina. Cand aluatul a fost gata, l-am pus in hartia de briose. Mi-au iesit 12 bucati.
Am copt la foc mare pentru aproximativ 20 de minute, pana cand scobitoarea iesea curata din ele.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply