De curand, s-a lansat si in Romania branza Leerdammer, o branza olandeza foarte populara prin alte tari, care contine sortimente de branza maturata, semi-tare. Am apucat deja sa incerc cateva sortimente din aceasta branza si sa o tot folosesc in sandwich-uri (mai ales ca sunt frumos feliate), dar preferata mea ramane varianta intreaga, pe care am si folosit-o in reteta de mai jos.

 

Ingrediente
80 gr de unt
2 linguri de zahar
1 lingurita de sare
3 oua
250 gr faina
1 si 1/2 lingurita praf de copt
100 ml ulei
180 gr smantana
70 gr branza maturata
aprox. 10 felii de bacon

40 gr branza razalita
cateva frunzulite de rozmarin

 

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si prajiti baconul in tigaie, pana este crocant. Scoateti-l pe o farfurie pe care ati pus un servet de hartie.
Amestecati faina cu praful de copt si sarea.

Bateti untul cu ouale si zaharul. Adaugati alternativ din faina, ulei si smantana, pana terminati ingredientele si aveti un aluat frumos si omogen.

Adaugati branza taiata marunt si baconul prajit si maruntit. Amestecati usor si turnati aluatul in forme de muffin.
Presarati deasupra branza razalita si rozmarinul.

Coaceti pentru aproximativ 15 minute, pana sunt rumene la exterior, dar nu sunt prea uscate in interior. Sunt perfecte calde, dar pot fi consumate si reci.