De curand, s-a lansat si in Romania branza Leerdammer, o branza olandeza foarte populara prin alte tari, care contine sortimente de branza maturata, semi-tare. Am apucat deja sa incerc cateva sortimente din aceasta branza si sa o tot folosesc in sandwich-uri (mai ales ca sunt frumos feliate), dar preferata mea ramane varianta intreaga, pe care am si folosit-o in reteta de mai jos.

 

Ingrediente
80 gr de unt
2 linguri de zahar
1 lingurita de sare
3 oua
250 gr faina
1 si 1/2 lingurita praf de copt
100 ml ulei
180 gr smantana
70 gr branza maturata
aprox. 10 felii de bacon

40 gr branza razalita
cateva frunzulite de rozmarin

 

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si prajiti baconul in tigaie, pana este crocant. Scoateti-l pe o farfurie pe care ati pus un servet de hartie.
Amestecati faina cu praful de copt si sarea.

Bateti untul cu ouale si zaharul. Adaugati alternativ din faina, ulei si smantana, pana terminati ingredientele si aveti un aluat frumos si omogen.

Adaugati branza taiata marunt si baconul prajit si maruntit. Amestecati usor si turnati aluatul in forme de muffin.
Presarati deasupra branza razalita si rozmarinul.

Coaceti pentru aproximativ 15 minute, pana sunt rumene la exterior, dar nu sunt prea uscate in interior. Sunt perfecte calde, dar pot fi consumate si reci.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…