Daca incercam sa termin la timp nu reuseam. Dar asa, aluatul a fost gata, crescut si framantat usor, gata de taiat si format, tocmai cand ea a intrat pe usa de la gradinita. Entuziasmul a fost urias! 🙂 S-a spalat in graba pe maini si m-a ajutat la format trandafirasii. Daca lucram singura, poate erau putin mai aspectuosi, dar asa, formati la 4 maini, cu degetele imprimate pe „petale”, au iesit cei mai grozavi „trandafirasi” din lume. 
Asta e povestea din spatele pozelor. Reteta o veti gasi mai jos si nu pot decat sa va doresc sa le pregatiti si voi cu tot atat de multa bucurie! 🙂 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 
*pentru aluat
500 gr faina 
200 ml lapte 
100 gr unt 
1 ou
1 pliculet de drojdie
100 gr zahar 
1 lingurita sare
*pentru umplutura
250 gr branza proaspata de vaci 
100 gr zahar 
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
(optional: 50 gr de stafide)
La final:
1 ou pentru uns
zahar pudra pentru ornat
Amestecati faina cu sarea si zaharul. Faceti o mica gaura in mijloc, in care sa turnati pliculetul de drojdie, apoi incet, incorporand treptat din faina, turnati laptele caldut. Adaugati apoi untul (cat mai moale, chiar topit, dar nu fierbinte!) si oul (la temperatura camerei). Framantati bine, pana cand aluatul devine unul elastic, care nu se mai lipeste de peretii vasului. 
Lasati la dospit minim 30 de minute.
Intre timp, pregatiti umplutura, amestecand ingredientele enumerate mai sus. 
Dupa ce a crescut aluatul, rasturnati-l pe o suprafata pudrata cu faina, framantati-l usor si taiati mici bucatele de aluat (cam cat sa va incapa in pumn). Intindeti fiecare bucatica de aluat, puneti in mijloc putina umplutura si faceti 4 crestaturi (ca in poza de mai jos). Ridicati mai intai partile aflate paralel, trageti usor de aluat astfel incat sa incercuiasca umplutura, ciupind putin unde se imbina pentru ca aluatul sa tina la copt si sa nu se desfaca.
(*ultima parte nu va mai putea incercui complet si o veti lasa doar pana unde puteti trage aluatul fara sa se rupa)

Puneti trandafirasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasati la crescut cam 15-20 de minute. 
Ungeti cu grija cu un ou batut usor si dati la cuptorul incins (180 gr) pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana le vedeti ca sunt rumene si frumoase. 
Inainte de servire, pudrati usor cu putin zahar. 

Categorii: Retete

2 Comments

Laura · 19/02/2015 la 19:22

Minunati Ama!Tinind cont ca ai avut ajutoare de nadejde.��

ama · 20/02/2015 la 19:48

Ajutoarele sunt de fapt ingredientul secret :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…