030


Noi le zicem crantanele. Natalia le stie drept crantzi-crantzi. Si sunt nelipsite din casa. 
Din pacate, chiar cei cumparati din magazine naturiste, biscuitii din comert nu imi inspira incredere. De aceea tot caut solutii pentru snacksuri rapide, usor de facut si sanatoase. 
Am probat mai multe retete, dar de cand am vazut aceasta reteta  am fost extrem de incantata si stiam ca ni se va potrivi de minune, mai ales ca Natalia adora quinoa si susanul. 
In plus mi s-a parut ca se potriveste de minune cu campania Plafar – Natural Cuisine si concursul lor cu premii la un workshop culinar cu Olivia Steer (cititi mai jos detalii despre concurs). 
Ingrediente
1 ceasca de quinoa
1 ceasca de orez
1/2 ceasca de susan
1/2 lingurita sare de Himalaya
condimente
masline
capsuni
busuioc
013 

 Se fierbe orezul cu quinoa, se lasa sa se raceasca si se paseaza cu un robot de bucatarie pana obtineti o pasta. 


Puneti intr-o tigaie semintele de susan si lasati-le la foc mic pana se aromeaza aerul de la ele. Luati-le de pe foc, lasati-le sa se raceasca si adaugati-le la aluat impreuna cu restul ingredientelor. 
Framantati aluatul cu mana pana obtineti o pasta omogena si care nu se mai lipeste pe maini. Daca doriti, mai adaugati putin ulei. 
Intindeti aluatul pe o foaie de copt si taiati-l patratele cu un cutit. Nu despartiti! Ci puneti la cuptor pe o tava intreaga foaie. Lasati la cuptor pana se rumeneste, in jur de 20-30 de minute in cuptorul incins.
003

Mie biscuitii dulci (cei cu capsuni) mi-au iesit mai moi, iar cei picanti au fost crocanti. 

Cand ii scoateti din cuptor rupeti/spargeti pe taietura si puneti la racit pe un grilaj care sa le permita sa respire. 
Aluatul de baza poate fi metamorfozat in foarte multe variante.

Eu am ales sa pregatesc de data asta trei sortimente, pornind de la aceasi baza. 

In prima tura am copt biscuiti cu rozmarin si chilli. Vreau sa va spun ca chilli celor de la Plafar (gasiti linkul catre el in lista de ingrediente) este incredibil de iute! Am ramas foarte placut surprinsa de aroma sa.
022

In egala masura mi-a placut si feniculul (linkul sus), combinat cu un plus de ulei de masline cu oregano si feliute de masline verzi.

034

A treia varianta, cea dulce, a venit dintr-o inspiratie de moment pentru ca in timp ce pregateam biscuitii pe aragaz fierbea o dulceata de capsuni speciala pentru Natalia (adica fara zahar – am sa pun reteta pe blog in curand!). Am adaugat cateva linguri din aceasta dulceata, am rupt o frunzulita proaspata de busuioc din ghiveciul de pe pervaz, l-am maruntit si au iesit niste biscuiti incredibili! 


Au fost cei mai moi (era un plus de umezeala adaugata de capsuni), iar combinatia de capsuni, busuioc si quinoa este irezistibila. 
Alaturi de biscuiti am avut bucuria sa incerc un ceai deosebit de aromat – ceaiul Sweet Chilli de la Higher Living.  E prima oara cand beau un ceai de la aceasta firma, dar m-a convins ca vreau sa incerc si celelalte combinatii, care de care mai interesante (le gasiti la Plafar). 
***
Si daca tot am adus vorba de Plafar, sa va povestesc si despre concursul si campania lor pentru gatitul sanatos. 
Tot ce trebuie sa faceti e sa gatiti o reteta cu produse exclusive Plafar (ca de exemplu produse din gamele folosite si de mine) si sa inscrieti reteta pe pagina concursului de pe Facebook – adica aici, pana in 17 iunie. 
Vor fi alesi 30 de castigatori care vor participa la cursul de gastronomie organizat de Plafar si Olivia Steer.
***
Pentru minunatul dulapior cu buburuze ii multumesc Deliei de la Mancaruri Simple
037