Cu ceva timp in urma, intrebam pe Facebook de retete interesante pentru a folosi putina ricotta, ramasa de la o alta reteta. Iar Zana de la Crazy Designs mi-a recomandat acesti biscotti incredibil de gustosi si de usor de facut. 
Reteta originala este in italiana ( o gasiti aici), iar eu cum nu pricep boaba, m-am folosit de google translate si sper sa fii nimerit toate detaliile. Daca nu, va garantez ca ies tare buni si asa! 🙂


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 
100 gr unt
300 gr faina
100 gr zahar 
100 gr ricotta
1 ou
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 lingurita praf de copt 
1 lingurita amidon
nuca sau alune macinate si putin zahar
Se mixeaza bine untul moale cu zaharul, se adauga galbenusul (puneti deoparte albusul), apoi ricotta, coaja de lamaie si la final se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si amidon.

Se framanta aluatul bine, pana devine compact si se lasa 15-20 de minute la rece.

Se scoate din frigider si se imparte in 3-6 parti.*

(*aici depinde cat loc aveti in cuptor si cat de grosi vreti biscuitii. Autoarea spune sa impartiti aluatul in 6, eu am impartit in 3 si am fost multumita de grosimea biscuitilor)
Framantati usor aluatul si formati batoane lungi si dreptunghiulare. Ungeti-le deasupra cu albusul pastrat si presarati nuca sau alune macinate si putin zahar.

Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti aluatul 15-20 de minute. Apoi, scoateti tava din cuptor si taiati aluatul feliute, rasfirati-le in tava si bagati-le inapoi in cuptor pana se rumenesc frumos.