037

Aveam obiceiul ca pentru gustari sanatoase si satioase sa cumpar batoane cu cereale. Dar cand am avut ideea sa adun sa vad cati bani dau efectiv pe ele, mi-am dat seama ca sunt o cheltuiala nejustificata din doua motive.
Indiferent de firma si de promisiunile de pe ambalaj, tot nu avem de unde stii sigur ce contin.
Sa le faci acasa e foarte simplu si te poti juca cu ingredientele dupa voia inimii.

Asa ca am facut o proba si ca sa le fac si mai apetisante – nu ca nu ar fi fost oricum – le-am adaugat deasupra si un strat aromat de unt de arahide si putina ciocolata.

Dar hai sa nu ne grabim si sa luam reteta pas cu pas.

Ingrediente

o jumatate de pachet de unt (aprox 125 gr)
aprox 100 gr zahar brun
50 gr miere
400 gr granola
50 gr bucatele de ciocolata
50 gr unt de arahide

Amestecati intr-un vas mierea si untul si puneti-l la foc mic. Cand untul incepe sa se topeasca, adaugati si zaharul si lasati sa dea in colocot pana cand se dizolva zaharul.

Turnati acest amestec peste granola si amestecati bine sa se lege. Apoi intindeti intr-o tava tapetata cu hartie de cop si intindeti si apasati bine cu o spatula.
La final presarati peste bucatelele de ciocolata si ungeti cu untul de arahide. Acestea se vor topi usor si se vor integra in granola.

005

Lasati sa se raceasca si apoi taiati in felii.

Le puteti inveli in hartie de copt si sa le luati la drum 🙂

046

servet oferit de pernegradina.ro