0
2 In Uncategorized

Aripioare crocante cu usturoi si ghimbir

Trebuie sa va marturisesc ca nu imi place sa prajesc in ulei. Acest tip de aripioare se prepara de obicei prin scufundare in ulei incins, dar eu am ales sa le fac la cuptor. Nu sunt la fel de aratoase, recunosc, dar cu toate acestea am vrut sa va impartasesc reteta pentru ca este pur si simplu fantastica! 🙂 Si sigur nu o sa va mai pese ca nu arata cine-stie-ce in farfurie 🙂

 

Ingrediente  o caserola de aripioare

sare si piper dupa gust

3 linguri de sos iute

2 linguri de ulei

2-3 linguri faina

sosul:

3 catei de usturoi

2 linguri de ghimbir dat pe razatoare

50 ml otet de orez

2 linguri sos de soia

Aripioarele le-am spalat bine si le-am taiat in doua. Le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu condimente, ulei si sos. Apoi am presarat faina si am scuturat bine bolul, astfel incat sa imbrace bine aripioarele.

Le-am pus in tava si apoi la cuptor la foc mare, pana s-au rumenit. Cand erau aproape gata, am pus intr-o tigaie cateii de usturoi si ghimbirul, dati amandoi pe razatoarea fina, impreuna cu otetul de orez si sosul de soia. Am lasat sa fiarba putin in tigaie, sa scada si sa se lege sosul. Aripioarele scoase din cuptor, le-am trecut prin acest sos si le-am servit imediat, cu orez cu legume. O nebunie! 🙂

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Maria
    10/01/2014 at 15:04

    Cred ca sunt grozav de gustoase de la ghimbir ! eu de obicei le prepar doar cu usturoi…

  • Reply
    aura carolina
    14/01/2014 at 10:59

    arata f bine …

  • Leave a Reply