Am intarziat un pic cu acest tutorial, dar din cauza ca a venit deja iarna peste noi, s-a cam incheiat deocamdata sezonul in care mai pot sa experimentez cu aceasta idee de a face apa florala. Dar, fiti fara grija, vine ea primavara inmiresmata! 🙂

Am ales totusi sa public acest articol, tocmai pentru a va arata procedeul, care este acelasi indiferent de florile folosite. Eu am folosit salvie, lavanda si musetel, iar apa obtinuta a fost delicata si minunata, incat am consumat-o in maxim doua saptamani.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De ce aveti nevoie
o oala mai mare
un vas de ceramica termorezistent
un capac pentru oala (preferabil de sticla sa vedeti ce se intampla, dar nu obligatoriu)
cuburi de gheata
flori/plante aromatice
apa plata

Asezati vasul ceramic pe fundul oalei, asezati florile/plantele in jurul sau si turnati 1-2 cani de apa

plata.

 

Puneti oala pe foc mic, acoperiti vasul cu capacul pus invers si in mijlocul capacului goliti cam doua tavite de gheata. Gheata va ajuta la formarea condensului, iar in curand stropii de apa de pe capac se vor prelinge in vasul ceramic.

 

Cand s-a topit complet gheata si am vazut o incetinire puternica a procesului de condensare, am oprit focul si am lasat sa se raceasca apa. Apoi am turnat-o intr-o sticluta cu pulverizator si m-am bucurat de ea de cate ori mi-a poftit inima o aroma placuta si naturala! 🙂