0
0 In Carti pentru copii

Animale in noapte (lanterna magica)
animale in noapte   Animale in noapte (lanterna magica)

Acum cativa ani, i-am luat Nataliei o carte cu lanterna magica din Lidl. Tin minte si azi cum am ajuns acasa, am rupt nerabdatoare folia si m-am inarmat cu….o lanterna! Si luminam eu cu lanterna paginile si nu pricepeam ce e asa de „magic” la carte, ca eu nu vedeam nimic!
…asta pana am ajuns la finalul cartii si am gasit adevarata lanterna magica. O bucata de carton alb care, strecurata intre coala de plastic si foaia neagra, scoate in evidenta scene de pe plansa.

Acea carte a avut un succes urias la Natalia. Am petrecut seri lungi cautand insecte si animale pe plansele cartii. Dar, oricat am urmarit, nu am mai vazut astfel de carti.

Pana cand…am descoperit ca a aparut o colectie intreaga!

Sosita direct de la Bebe Librarie, cartea cu lanterna magica, Animale in noapte, dezvaluie copiilor animalele care sunt active dupa lasarea intunericului si dupa ora lor de culcare.
lanterna magica

 

Descoperirea micilor detalii de pe fiecare pagina, jocul cu „lanterna”, care la da lor puterea sa decida ce exploreaza si ce descopera, fac ca aceste carti sa fie foarte interactive si sa duca la nenumarate discutii, intrebari si jocuri.

 

lanterna magica

La finalul cartii, chiar si autorii va sugereaza cateva intrebari, dar credeti-ma pe cuvant, va veti descurca grozav si fara.

lanterna magica

 

Acest tip de carti mi se par foarte interesante si inovative. Cu o tehnica simpla, copilul are in maini ceva atat de interactiv, o carte care il indeamna la studiu atent si care ii starneste curiozitatea mereu – pentru ca deschisa fara lanterna cartea e plina de pagini negre si doar cu ajutorul „lanternei magice” reusesc copiii sa dea viata fiecarei pagini.

Dupa cum va spuneam, cartea face parte dintr-o colectie si va dau link-urile mai jos:
Animale in noapte
Animale disparute 
Cerul si spatiul
Corpul uman You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply