0
0 In Uncategorized

Ajutor pentru copiii cu epilepsie

Pe Teodora am cunoscut-o pe Facebook. 
Intamplarea si soarta au facut sa fim acolo, intr-un mic colt, unde sa ne putem spune cele mai ascunse ganduri, temeri si sperante. Si astfel, zi dupa zi, cuvant dupa cuvant, am inceput sa o indragesc pe Teodora si sa ii citesc cu drag, simtind o uriasa caldura razbatand dinspre ea, fiecare comentariu. 
Ne-am si auzit la telefon, in circumstante insuportabil de triste, dar si atunci mi-a confirmat ca ceea ce simteam prin monitor era real. 
Uneori, in unii oameni, exista atat de multa caldura incat ea poate sa razbata chiar si printr-un monitor, la sute de kilometri distanta. 
Povestea Teodorei o stiam pe franturi. Niciodata nu indrazneam sa intreb. In momentele lor grele, cand un mesaj scurt ne dadea o veste care sa ne scuture si sa ne faca sa realizam cat de incredibil de norocosi suntem ca avem copil sanatos, in acele momente trimiteam catre ei toate gandurile bune. 
Catre Sanziana. 
Povestea lor, a unor oameni incredibil de puternici si de frumosi, o puteti citi aici, in Decat o Revista.
Tot acolo puteti afla inceputurile ONG-ului Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare
De la publicarea acelui articol, parintii din acest ONG au facut minuni. Va spun eu, ii urmaresc aici si ma uimesc zi de zi cu puterea si optimismul lor. 

Acum se straduiesc sa adune fondurile necesare deschiderii centrului de zi „Exista Speranta”, unde pot fi inscrisi copiii cu epilepsie de varsta prescolara, care nu pot fi inscrisi in alte unitati de intamant si unde pot beneficia de terapii speciale precum kinetoterapie, logopedie, PECS, terapie ocupațională și psihoterapie.
Proiectul lor este inscris in Bursa Binelui si puteti si voi dona – chiar si numai 5 lei – pentru ca acest centru sa devina realitate. 
Daca se claseaza in primele trei ONG-uri, BCR le va dubla suma. 
Tranzactia se face online, este necomisionata si fiecare donatie ajunge in cateva zile la ei. 
Mai multe despre ei puteti citi aici Dravet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply