0
0 In Activitati copii

Activitate cu monede – „Magazinul cu briose” 

Saptamana aceasta am improvizat un joc simpatic si extrem de simplu, pe care Natalia l-a jucat pe langa mine in bucatarie.
O versiune a aceste idei am vazut-o pe Pinterest, iar eu am folosit cateva hartiute de briose, o carioca si monedele din pusculita Nataliei.


Pe fiecare hartiuta am scris o suma. Am incercat sa aleg numere care sa necesite folosirea mai multor tipuri de monezi.
Am scos banutii din pusculita si am rugat-o pe Natalia sa ii imparta pe categorii si apoi sa puna in fiecare hartiuta suma corecta. Am incurajat-o sa foloseasca toate tipurile de monede pe care le are la dispozitie. De exemplu, la 0.73 de lei, sa nu foloseasca 7 banuti de 10 bani si 3 de 1 ban, ci o moneda de 50 de bani, doua de 10 bani si 3 de un ban.Pentru ca in curand s-a plictisit de varianta asta :)), am inceput sa ne jucam „de-a magazinul”: eu venea la magazin cu 1 leu si voiam sa cumpar o briosa. Iar ea trebuia sa imi dea restul de la 1 leu, in functie de cat a costat fiecare briosa.

Beneficiile jocului:
– invata sa umble cu banii (ok, in viata reala nu are ce sa faca cu 1 ban sau 5 bani (ma si mir ca mai am astfel de monede! :)) ), dar a prins ideea si aplica mai departe si la banii mari.
– exercitii de adunare pe grupe (nu doar adunarea simpla)
– adunare si scadere, in functie de joc
– nici nu se prinde ca face matematica 🙂
You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply