noriel.ro%20

3 jocuri distractive cu lego


V-am tot povestit aici despre seturile noastre lego. Nu cred ca suntem la fel de avansati ca altii in acest domeniu (copiii mei sunt la duplo, seturile clasice, lego friends si jucarii lego city), dar chiar si asa optiunile sunt numeroase.
Si tocmai de aceea va scriu azi acest articol, sa va si dovedesc!
De aceasta data eu am folosit piesele de la duplo, dar jocurile merg la fel de bine si cu seturile clasice sau din alte colectii.

1. Provocarea numarul 1: construiti un pod peste un drum


Am impartit cat de cat cuburile in doua gramezi si le-am cerut sa faca cate un pod peste drum (autostrada :)).

Alternativ, puteti folosi sine de lemn de tren sau daca nu aveti nici una dintre acestea, puteti folosi un model de pe covor sau pur si simplu sa desenati o apa sau un drum pe o foaie de hartie si sa le cereti sa faca podul peste ea.

2. Provocarea numarul 2: turnuletul cel inalt




Aceasta idee am vazut-o chiar pe pagina celor de la Lego. Aveti nevoie de doi omuleti, cuburi de lego si un zar. Copiii dau cu randul cu zarul si adauga la turn numarul de cuburi inscrise pe zar.

Ca sa nu se ajunga la suparari, eu nu am prezentat jocul ca pe o competitie, ci le-am zis ca amandoi dau cu zarul pana depasesc 20 de cuburi.
Am ales varianta asta pentru ca Robert e inca mai micut si e suparacios daca pierde. Natalia intelege deja diferit regulile jocurilor si accepta mai usor idee de competitie. Prin urmare, sfatul meu este sa adaptati regulile in functie si de varsta copiilor.

3. Provocarea numarul 3: faceti o constructie folosind o singura mana


Aceasta provocare a fost probabil cea mai distractiva.
Le-am cerut copiilor sa puna mana stanga la spate (amandoi sunt dreptaci) si sa construiasca ce vor ei, dar folosind doar mana dreapta.
*alternativa: sa construiasca ceva legati la ochi

Bonus
Dupa ce am incheiat cu cele trei, copiii au mai inventat singuri un joc: au pus toate piesele la un loc si au extras, cu ochii inchisi, cate doua piese. Apoi trebuiau sa faca o construct        ie folosind doar cele doua culori de pe piesele extrase de fiecare.
Daca alegeau aceasi culoare, puneau piesa la loc si extrageau din nou.