0
0 In Dezvoltare personala/ Organizare

10 sfaturi pentru a fi mai productiv

In vremurile de azi productivitatea devine tot mai problematica din cauza numeroaselor distrageri care ne bombardeaza din toate partile. Telefoanele, mailurile, notificarile, toate ne incetinesc din ceea ce dorim cu adevarat sa realizam si deseori ne impiedica sa ne apucam de treaba. Iata cateva idei sa fii mai productiv si mai motivat!

PLANIFICA SEARA CE VREI SA FACI MAINE
O lista simpla te va ajuta sa incepi ziua de maine cu mintea limpede si motivat.

DOAR 10 MINUTE
Cand nu ai chef de lucru, propune-ti sa lucrezi pentru 10 minute. Seteaza ceasul. Daca vei incepe sa lucrezi, sansele sunt mari sa iti gasesti si motivarea.

CITATE INSPIRATIONALE
Noteaza-ti pe o foaie din agenda citatele care te inspira si te motiveaza. Reciteste-le ori de cate ori simti nevoia de un plus de inspiratie.

NU FII PERFECTIONIST!
Teama de esec ne trage cel mai adesea in spate si nu ne permite sa actionam. Aminteste-ti ca doar actionand poti realiza ceea ce iti propui, iar greselile sunt de fapt lectii.

FOLOSESTE INSTRUMENTELE PREFERATE!
Asigura-te ca ai la indemana instrumentele tale preferate: o agenda sau un caiet in care iti face placere sa iti notezi ideile, creioane mecanice sau un stilou, aplicatii utile. Orice iti ajuta activitatea si te inspira. Recomandarea mea este sa nu renunti la scris, mai ales ca cercetarile recente au aratat ca gandim mai bine cand scriem de mana. Cauta pe astfel de site-uri specializate produse de papetarie care sa iti fie utile si bazeaza-te pe ele cand lucrezi.

VIZUALIZEAZA-TI OBIECTIVELE
Pastreaza la vedere o poza sau o imagine cu obiectivele tale. Vizualizeaza momentul in care vei avea ceea ce iti doresti.

CAUTA SOLUTII
Daca observi ca ai in mod constant probleme cu indeplinirea unor sarcini, cauta noi solutii pentru a le indeplini. Schimba rutina, abordarea sau imparte-le in sarcini mai mici.

Motivatie video & audio
Salveaza-ti cateva discursuri motivationale sau prezentari TED si asculta-le cand te simti lipsit de motivatie.
Inregistreaza cateva si pune-le inclusiv in masina, sa le asculti in drum spre lucru dimineata.

Motivatia din carti
Construieste-ti o biblioteca de carti motivationale si de dezvoltare personala. Lasa un semn pe paginile favorite si rasfoieste-le si reciteste-le ori de cate ori simti nevoia.

RELAXEAZA-TE!
Ofera-ti momente de relaxare si de rasfat, atat pe parcursul zilei (un ragaz de cinci minute sa asculti melodia preferata sau sa te bucuri de o inghetata), dar si zile libere, in care te deconectezi de la munca. Vei vedea ca vei reveni cu forte proaspete si plin de motivatie!

RECOMPENSE
Recompenseaza-ti munca si eforturile. Recunoaste-ti realizarile si ai curaj sa te lauzi si sa te simti bine ca le-ai indeplinit!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply