Serile ne sunt de obicei foarte aglomerate, dar acum – de cand a venit vara – situatia este si mai dificila pentru ca stam mult mai mult pe afara. Asa ca, daca vreau sa pun totusi ceva pe masa, apelez la solutiile mele de cine rapide si va arat si voua cateva din optiunile mele, altele decat salatele.

1.Tigaia cu legume si oua
Aceasta mancare o pregatesc intr-o singura tigaie: rumenesc ciupercile si le scot afara. Urmeaza cartofii si morcovii. Adaug apoi inapoi ciupercile si putin spanac. Fac putin loc pentru doua oua si acopar tigaia. Cand sunt gata, presar putina branza telemea sau cascaval si cina e gata.

2. Cartofi noi rumeniti rapid la cuptor. Amestecati apoi cu patrunjel din belsug si usturoi.

3. Carnaciori cu branza telemea, rosii si pateu de fasole verde (care poate fi facut din timp si care se poate servi si la micul dejun).

4. Cand ne este pofta de dulce, apelez la paste cu mac sau nuca cu stafide. E atat de simplu si de usor de facut: pastele fierte se amesteca cu putin unt, mac sau nuca macinata, miere si stafide.

5. Iubim cartofii noi! Rumeniti rapid la cuptor, amestecati cu ceapa verde, ciuperci si telemea.

6. Chiar daca dureaza multe ore sa fie gata, eu consider ca fiind rapide retele facute in slow cooker (unul ca acestea). Dimineata il pun rapid in vas, cu cateva condimente de baza (sare, piper, usturoi, dafin) si seara il scot si il servesc. Aici avem limba de vita, gatita in slow cooker cu condimentele de mai sus. Este un DELICIU! ­čÖé

7. Pui in slow cooker cu salvie. Din nou, dupa cum ziceam mai sus, pentru mine acestea sunt retete rapide, adica pentru zilele in care nu am timp sa gatesc. Dimineata spal puiul si il pun in slow cooker. Il condimentez, adaug cativa catei de usturoi si cateva frunzulite de salvie. Dupa-amiaza il scot din slow cooker si cat fac o salata rapida (aici de varza cu marar), pun puiul rapid la cuptor. Astfel, are calitatile ambelor forme de gatit: carnea moale de la slow cooker si coaja crocanta de la cuptor.

8. Mamaliga cu ciuperci sotate, spanac si ou posat.

9. Orez cu legume si ciuperci. Calesc legumele in tigaie, adaug apa si orez si fierb pana e gata. Folosesc ce legume am in casa, nu am o reteta fixa, dar prefer ardeiul, morcovii, mazarea, fasolea verde, porumbul si ciupercile. Ocazional pun si ou.

10. One-pot-pasta cu diverse combinatii. Pun simultan la fiert pastele si mazarea cu putina apa. Completez cu apa din mers, cat e cazul. Cand s-au gatit pastele si legumele, iau de pe foc si adaug putina smantana, usturoi, cascaval sau parmezan.


1 Comment

LAURA C. · 11/07/2017 la 09:18

Si eu sunt multumita de slow cooker! Multumim pt retete.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Inghetata cu ulei de masline si cimbru

Aceasta inghetata a primit un nume special la noi acasa. Dupa ce Natalia a gustat-o pentru prima oara, a zis incantata: „Mami, asta e cea mai buna inghetata pe care ai facut-o! Are gust de…are Cite╚Öte mai mult…

Retete

Smoothie cu pudra de orz

  Dupa cum bine ma stiti, sunt mare iubitoare de smoothie-uri, atat pentru textura lor cremoasa, cat si pentru marea alitate de a-mi permite sa strecor in ele tot felul de alimente sanatoase care altfel Cite╚Öte mai mult…

Retete

Budinca de ciocolata

Ingrediente 100 gr unt 250 gr faina 100 gr zahar 50 gr cacao 1 lingurita praf de copt 3 oua 150 ml lapte Pentru sos 300 ml apa clocotita 100 gr zahar 25 gr cacao Cite╚Öte mai mult…