Serile ne sunt de obicei foarte aglomerate, dar acum – de cand a venit vara – situatia este si mai dificila pentru ca stam mult mai mult pe afara. Asa ca, daca vreau sa pun totusi ceva pe masa, apelez la solutiile mele de cine rapide si va arat si voua cateva din optiunile mele, altele decat salatele.

1.Tigaia cu legume si oua
Aceasta mancare o pregatesc intr-o singura tigaie: rumenesc ciupercile si le scot afara. Urmeaza cartofii si morcovii. Adaug apoi inapoi ciupercile si putin spanac. Fac putin loc pentru doua oua si acopar tigaia. Cand sunt gata, presar putina branza telemea sau cascaval si cina e gata.

2. Cartofi noi rumeniti rapid la cuptor. Amestecati apoi cu patrunjel din belsug si usturoi.

3. Carnaciori cu branza telemea, rosii si pateu de fasole verde (care poate fi facut din timp si care se poate servi si la micul dejun).

4. Cand ne este pofta de dulce, apelez la paste cu mac sau nuca cu stafide. E atat de simplu si de usor de facut: pastele fierte se amesteca cu putin unt, mac sau nuca macinata, miere si stafide.

5. Iubim cartofii noi! Rumeniti rapid la cuptor, amestecati cu ceapa verde, ciuperci si telemea.

6. Chiar daca dureaza multe ore sa fie gata, eu consider ca fiind rapide retele facute in slow cooker (unul ca acestea). Dimineata il pun rapid in vas, cu cateva condimente de baza (sare, piper, usturoi, dafin) si seara il scot si il servesc. Aici avem limba de vita, gatita in slow cooker cu condimentele de mai sus. Este un DELICIU! ­čÖé

7. Pui in slow cooker cu salvie. Din nou, dupa cum ziceam mai sus, pentru mine acestea sunt retete rapide, adica pentru zilele in care nu am timp sa gatesc. Dimineata spal puiul si il pun in slow cooker. Il condimentez, adaug cativa catei de usturoi si cateva frunzulite de salvie. Dupa-amiaza il scot din slow cooker si cat fac o salata rapida (aici de varza cu marar), pun puiul rapid la cuptor. Astfel, are calitatile ambelor forme de gatit: carnea moale de la slow cooker si coaja crocanta de la cuptor.

8. Mamaliga cu ciuperci sotate, spanac si ou posat.

9. Orez cu legume si ciuperci. Calesc legumele in tigaie, adaug apa si orez si fierb pana e gata. Folosesc ce legume am in casa, nu am o reteta fixa, dar prefer ardeiul, morcovii, mazarea, fasolea verde, porumbul si ciupercile. Ocazional pun si ou.

10. One-pot-pasta cu diverse combinatii. Pun simultan la fiert pastele si mazarea cu putina apa. Completez cu apa din mers, cat e cazul. Cand s-au gatit pastele si legumele, iau de pe foc si adaug putina smantana, usturoi, cascaval sau parmezan.


1 Comment

LAURA C. · 11/07/2017 la 09:18

Si eu sunt multumita de slow cooker! Multumim pt retete.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Cite╚Öte mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Cite╚Öte mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! ­čÖé E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Cite╚Öte mai mult…